Cites Històriques

Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d'aquest poble.
Salvador Espriu 

Des de fa 500 anys, els catalans hem estat uns imbècils. Es tracta, doncs, de deixar de ser catalans? No, sinó de deixar de ser imbècils

Joan Sales

T’adones amic. Hi ha gent a qui no agrada que es parle, s’escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no els agrada que es parle, s’escriga o es pense.
Ovidi Montllor

Tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres.
Joan Fuster

Som molts els homes del món que ens sentim nacionalistes perquè els altres no ens permeten deixar de ser-ho.
Joan Fuster

Perquè hi haurà un dia que no podrem més i llavors ho podrem tot.
Vicent Andrés Estellés

"Cridem qui som i que tothom ho escolti.
I en acabat, que cadascú es vesteixi
com bonament li plagui, i via fora!,
que tot està per fer i tot és possible."
Miquel Martí i Pol

“Volem una Catalunya políticament lliure, econòmicament forta, socialment justa i espiritualment gloriosa”
Francesc Macià

“Espanya baixa al sepulcre. Però Espanya mor de descomposició i ens hi arrossega a nosaltres, ens empesta a nosaltres! Aquest «seny» català que sols ha servit de fre per a les nobles exaltacions patriòtiques, el voldríem per ara; perquè fos una comprensió clarivident, de la qual en dimanés un criteri salvador per a la vida i la llibertat de la Pàtria”
Daniel Cardona i Civit

“Via fora, catalans!” Lluitem per aquesta terra immortal que és Catalunya i no podem ésser vençuts! Què seria d’una joventut sense rebel·lia? Què seria d’una vida sense dignitat? Vius o morts per Catalunya i la seva ànima immortal! A les armes catalans!”
Francesc Macià

“Cal només voluntat, unitat, potser un xic de paciència, molt de seny i un mot d’ordre legítim. I obeir-lo, complir-lo! Encara heu d’aprendre la força del nombre! La implacable eficàcia d’un no just, compacte i unànime! Arrenqueu-vos la bena”
Joan Oliver (Pere Quart)

“Germans de Catalunya, germans del Rosselló, de València i Mallorca, som terra de saó! Un temps amb sang regada, demà no ho sabem, no…! Cridem amb nostra parla: visca nostra nació!”
Àngel Guimerà